top of page
slider triangle copy_edited_edited.png
Search

Meer diverse stemmen in de media - doe je mee?

Wat als de stemmen die aan bod komen in de Vlaamse media een echte weerspiegeling zouden zijn van onze diverse bevolking? Diverse stemmen en opinies verrijken het debat en komen stilaan meer aan bod. Maar er is nog veel werk aan de winkel.

Zo is de helft van de bevolking een vrouw, maar lang niet de helft van experten die aan bod komen in de media is een vrouw. Mensen van buitenlandse herkomst of mensen met een beperking komen nauwelijks aan bod als expert op radio, televisie, in kranten en magazines. Onbekend is onbemind.


Daar wil de Expertendatabank van de Vlaamse overheid verandering in brengen.

Vrouwen, mensen van buitenlandse herkomst en mensen met een handicap zichtbaar maken voor journalisten en content makers, dat is de missie. Niet rond hun identiteit, maar rond hun expertise. Sinds begin 2021 ben ik de beheerder van de databank.


Behoor jij tot 1 van deze groepen en heb je kennis van zaken over een bepaald thema? Maak dan nu gratis je profiel aan op de Expertendatabank.



Een expert ben je al, een expert in de media kan je worden

  • Wil jij je expertise delen met een breed publiek? Maak dan nu hier je profiel aan. Het is helemaal gratis en je kiest zelf welke gegevens zichtbaar zijn en hoe je gecontacteerd wil worden door journalisten.

  • Nadat je registreert als expert, krijg je meteen toegang tot een gratis online leervideo van 10 minuten die je daarbij helpt. Wat zoeken journalisten? Hoe koppel je jouw kennis aan de actualiteit? Hoe bereid je je voor op een interview? Het komt allemaal aan bod. Een expert ben je al, een expert in de media kan je worden.

  • Maak vandaag nog je profiel aan en word meteen zichtbaar voor journalisten over heel Vlaanderen.


Meer diverse stemmen zichtbaar maken in de Vlaamse media, jij doet toch ook mee?

Samen kunnen we echt het verschil maken.

Van harte dankjewel,



Elke Jeurissen

0476/505454



40 views0 comments
bottom of page