top of page
slider triangle copy_edited_edited.png
Search

Hebt u een hoog AQ?Kent u de afkorting #AQ ?

Ik had er nog nooit van gehoord.

Het betekent Adaptibility Quotient, of de mate waarin je je kan aanpassen aan verandering.


Dat is volgens Marguerite Soeteman-Reijnen het kerntalent van elke goede leider. Marguerite is Voorzitter van de AON Holdings, bestuurder bij diverse bedrijven en Voorzitter van Topvrouwen Nederland. Mij lijkt het een een kerneigenschap van inclusief leiderschap. Omgaan met diversiteit vraagt een groot aanpassingsvermogen, je kunnen verplaatsen in de andere persoon. Minder praten en meer luisteren.


Ik sprak Marguerite voor mijn videoreeks #InclusiveLeadersConnect en vroeg haar of dit moment een positieve of negatieve impact zal hebben op meer diversiteit en inclusie in bedrijven. Het volledige gesprek kan je hier bekijken.

We zien nieuwe leiders opstaan, mannen en vrouwen, die deze crisis het hoofd bieden. Overal blijkt #diversiteit instrumenteel om de juiste beslissingen te nemen in complexe situaties. Echt #leiderschap ontstaat als mensen je willen volgen, ook als de situatie verandert zoals nu. Echt vertrouwen geven is daarbij essentieel, iedereen combineert #thuiswerk en #schoolwerk vandaag en dat is OK. Je ziet bij mannen en vrouwen kinderen door het beeld lopen. Ik verwacht een uitstroom van 'old style' #bestuurders en een instroom van nieuwe leiders, mannen en vrouwen met een hoog IQ, EQ en AQ. - Marguerite Soetman-Reijnen, AON Holdings.


Wil jij nagaan hoe inclusief jouw bedrijfscultuur is?


Als goede leider wil je uiteraard al het potentieel van je medewerkers volop ontwikkelen. Maar doe je dat ook echt? Is het loopbaantraject in je organisatie voor iedereen gelijk? Of zijn er toch remmen en versnellingen die je nog niet ziet? Ik help je graag op weg met een Diversity & Inclusion scan. Samen benoemen we wat je al goed doet en waar actie nodig is.


Inclusief leiderschap is 'work in progress' . Het is nooit af. En je kan altijd een volgende stap nemen. Ik leg je graag uit hoe je dat doet. Laat ons even online kennis maken? Dan leg ik je graag de 5 hefbomen uit waarop jij concreet actie kan nemen. Vanaf nu. Zodat je de beste people manager blijft.

Maak er een fijne week van. En laat me weten welke inzichten jij opdoet, dan deel ik die graag met andere leiders in onze community.


Warme groet,Elke Jeurissen

0476/505454

welcome@elkejeurissen.com28 views0 comments

Hozzászólások


bottom of page