top of page
slider triangle copy_edited_edited.png
Search

Make politics attractive for youngsters through hope, not fear




"Eén miljoen jongeren gaan voor het eerst stemmen in juni. Dat is meer dan de foutenmarge van om het even welke peiling. Probeer hen te verleiden met hoop, niet met angst".


Dit is één van de recepten voor meer #bindstof van Julien De Wit.

Hij is mijn tweede gast in de nieuwe #podcast #BINDSTOF. Deze aflevering kan je via deze link beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.



Via deze podcast wil ik concrete tips aanreiken voor meer verbinding, aan de keukentafel, op het werk en in de samenleving. Dat is waar echte inclusie over gaat.


Julien is Voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten en auteur van het boek Ge(e)neratie. Hij is ook columnist voor Trends Kanaal Z waar hij gedurfde standpunten niet schuwt. Zijn spreektempo telt voor twee en zijn positieve energie is aanstekelijk.


Wat onthoud ik uit het gesprek met Julien De Wit?


🎙afscheid nemen van slachtofferschap en je afvragen wat je zelf kan doen 

🎙of sociale media onze bubbel nu breder of enger maken en waarom #BeReal zo succesvol is bij jongeren

🎙de #onzekerheid en drang naar echtheid van vele jonge mensen. Naar wie luisteren zij? En welk verhaal geeft hen hoop? Op wie gaan ze stemmen op 9 juni? En hoe zit het met hun maatschappelijk engagement?


Julien is er vast van overtuigd dat we na een periode van sterke #individualisering terug naar meer #verbinding gaan, als we maar uit onze bubbel durven komen.


Wat denk jij ? Hoe werk je aan meer inclusie in jouw organisatie?

Laat het me weten op welcome@elkejeurissen.com


Elke


P.S.: Als je genoten hebt van deze aflevering, deel de link met iemand die er ook wat aan kan hebben. En vergeet je niet te abonneren, zo mis je geen enkele tip voor meer verbinding. Deze podcast is een idee van Elke Jeurissen, en werd realiteit dankzij de fijne samenwerking met alle gasten en Dimi Ferrest (editing), Inge Wachtelaer (fotografie) en Douwe Van Gorp (muziek).








13 views0 comments
bottom of page